Een paar woorden over hoe een onderzoek werkt

Hoe het werkt en wat we doen is eigenlijk vrij eenvoudig maar tegelijkertijd ongelofelijk complex

partneralimentatie-onderzoek-werkwijze

Werkwijze van onderzoek

Naar samenwonen bij partneralimentatie zaken

Wij werken samen met u aan bewijsmateriaal om onomstotelijk aan te tonen hoe de feitelijke situatie van uw ex-partner is.

Door onze speciaal ontwikkelde werkwijze en gedegen onderzoek staat u veel sterker in uw recht, want alle aspecten die de Hoge Raad heeft bepaald wordt door ons onderzocht.

 • Het aantonen van een duurzame affectieve relatie
 • Het samenwonen van elkaar conform samenwoonpercentage
 • Aantonen gemeenschappelijke huishouding
 • Vastleggen van de feiten en omstandigheden
 • En dat totaal onafhankelijk

Wat zijn de eerste stappen die we doen

Hieronder staat de standaard opsomming van de stappen die wij (meestal gezamenlijk met u) nemen

In de meeste zaken die wij doen zijn onderstaande stappen standaard en wij adviseren daar eigenlijk nooit om vanaf te wijken.

Stap 1. Overeenkomst vooronderzoek

Als eerste gaan we natuurlijk met elkaar een overeenkomst aan waarin we als eerste een vooronderzoek gaan doen. U kunt namelijk wel zeggen dat uw ex-partner weer samenwoont, maar wij willen het eerst zelf beoordelen om u niet onnodig op kosten te jagen.

Stap 2. Aanleveren informatie

Als tweede stuurt u ons alle informatie die u momenteel al heeft zodat wij daar vast in kunnen duiken en een beeldvorming krijgen. Uiteraard is het van belang dat u ons zo veel als mogelijk informatie over uw ex-partner geeft.

Stap 3. Het vooronderzoek wordt uitgevoerd

Als derde zal een professioneel recherchebureau het vooronderzoek gaan uitvoeren door middel van administratief onderzoek en aansluitend diverse observaties.

Er wordt daarna een rapportage gemaakt met adviespunten en gaan wij verder met de volgende stap.

Stap 4. Strategische analyse en overleg van het resultaat

Zodra het vooronderzoek is afgerond dan analyseren wij alle data en bepalen wij of het inderdaad zin heeft om een partneralimentatie onderzoek in te gaan zetten. Wij kijken dan met name of de mogelijkheid bestaat dat we alle aspecten die nodig zijn ook daadwerkelijk naar verwachting vastgesteld kunnen worden.

Uiteraard kunnen wij niet de uitkomst daarvan bepalen omdat het totaal afhangt van de handelingen van uw ex-partner ten tijde van dat onderzoek.

Heeft het in onze ogen geen zin om verder onderzoek te doen omdat wij dat niet haalbaar achten dan motiveren wij dat natuurlijk uitgebreid aan u. Het advies is dan vaak vrij helder: Geef geen geld uit aan iets wat lastig aantoonbaar wordt, hoe vervelend dat ook mag klinken.

Klaar om nu al samen te werken?

Stap 5. Volledig partneralimentatie onderzoek

Er vanuit gaande dat het advies na het vooronderzoek positief is dan kunt u kiezen wat voor soort onderzoek u wilt laten uitvoeren (er is namelijk keuze). En welke eventuele aanvullende modules u ook wilt laten uitvoeren.

Zodra het onderzoek aanvangt zal er zeer regelmatig contact met u zijn om dingen door te spreken en informatie te delen.

Na het onderzoek wordt dit uiteraard afgesloten met een wettige bewijsstuk of wel rapportage genoemd. Hierin staan naast de bevindingen uiteraard ook het samenwoonpercentage vermeld.

Stap 6. Verlagen van uw partneralimentatie

Na bovenstaande stappen is het onderzoek deel afgerond en kan begonnen worden met de afhandeling, namelijk zorgen dat u geen partneralimentatie meer hoeft te betalen.

Dit gebeurd bijna altijd door een deskundig advocaat op familierecht niveau, heeft u nog geen advocaat die u bij kunt staan dan adviseren wij graag de advocaten die bij ons bekend zijn.

Uiteraard is er ook nog een minder kostbare middenweg en dat is het inschakelen van een mediator die samen met u en uw ex-partner rond de tafel gaat zitten om er op de eenvoudigere wijze uit te komen. Dit kan behoorlijk veel kosten besparen. Wij werken met een zeer goede partij genaamd Strong-Law die landelijk opereert in dit soort zaken.

Overtuigd om samen te werken?

Met wie werken wij samen?

We zijn vereerd dat we onderstaande professionele partners mogen vermelden op onze website

Banning Advocaten
De menthon Bake
Kolthof advocatuur
Van Benthem en Keulen

Informatie aanvragen

 • Vul een geldig e-mailadres in en controleer of u deze goed heeft ingevuld.
 • Vul uw telefoonnummer in waarop wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen of uitleg.
 • Hoeveel partneralimentatie betaald u per maand?
 • Vanaf de datum van vandaag
 • Wij sturen u nooit iets per post, alle communicatie gaat per e-mail
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.